Är det fest eller?

Oslo gick helt ok, nu är det bara att vänta på resultatet! Spännande minst sagt!  Och ja, för alla som var oroliga över mina norska språkkunskaper så gick detta bra! ; )

Igår blev det för en gångs skull lite jobb, det är ju något som nu för tiden inte tar upp allt för mycket plats i almenackan!

Nu är jag hos pappa och jobbar lite då det är jubileum här idag. Sen blir det nog hem och nana lite innan jag och Nona ska festa järnet ikväll, var ju ett tag sen vi partajade ihop så det blir grymt!

Marika

Oslo imorrn,

Idag har jag jobbat o slitit åt pappa hela dagen, gick ganska bra ändå! Blir ju inte så mycket jobb annars....
Nu ska jag iväg på step en sväng och sedan ska jag ner till Totte!
Imorrn är det Oslo som gäller!



Marika


Coldplay,

Coldplay. Ja, vilket band! Helt sjukt, ofattbart grymma var dom!


Igår tog jag, Andreas och Linnéa tåget upp till Stockholm. Dock inte X2000 så lite segt var det ju, men med lättroade människor inga problem!; )
Väl framme började irrandet på gatorna till hotellet, blev inte så mycket irrande dock utan vi hittade rätt ganska så snart.
Blev lite förkrök på rummet med Karin och Martin innan vi tog taci ut till Globen!


Det var fullt med folk och vi satt perfekt! Tredje raden mitt emot scenen. Eller satt och satt, vi stod och rockade hela konserten igenom! För oj vad grymma dom var! Kan om möjligt vara en av de bästa konserter som någonsin varit och kommer att vara!  Enda minuset var publiken som orsakade ett och ENDAST ett extranummer! Men så är det! Nöjd hur som!: )

Imorses blev det tidig uppstigning och frukost på Espresso House på Vasagatan - jättemysigt och mumsigt! Sen blev det shopping för hela slanten! Både jag och Linnéa hade valt pumps, vilekt orsakade ganska så väldigt mycket smärta i fötterna men vi stod ut! Linnéa lyckades även starta larmet i en butik, så vi utmärkte oss en del!; )

  


Fick också träffa våra underbaraste grabbar Calle och Erik en sväng innan tåget återigen gick tillbaka till Falköping...
Såå söta är dom!




Marika


What an aweseome weekend,

Tiden går fort och det är full rulle hela tiden känns det som!

I torsdags var jag på min första ridlektion. Ganska kul kan jag lova då det är en nybörjargrupp för vuxna. Gick sådär när vi skulle trava för de flesta kan vi ju säga, hästarna sprang som dom ville och vissa fattade galopp!

I lördags jobbade jag under lunchen och sedan satte jag och min pärlan full fart ut mot Broddetorp. Jag och Linnéa gjorde snabbt iordning oss och åkte in till Karin för förkrök.
Sedan var det dags för personalkräftskiva med PAs i medborgarhuset. God buffé, mycket sprit och massa roliga galna lekar.
Terran senare under kvällen var som den brukar kan man väl säga!

I söndags kom Karin på besök!:) Vi myste mest hela tiden och kolla på SATC-filmen och käka pizza hos Björn under kvällen. I måndags far vi runt både i Falköping och Skövde och njöt i det underbara höstvädret! Ja, det regnar, blir mörkare och mörkare, kallare och kallare, och ja, jag gillar't!

Idag har jag pluggat matte! Prov imorgon igen. Efter det ska jag till Alingsås och fika lite med Sanna & Totte. Vi ska planera lite för nästa vecka ska vi nämligen upp till Oslo. Jag och Sanna ska på anställningsintervju medan Totte bara ska dit för att skriva på kontrakt! Spännande! Håll tummarna åt mig!

Och på torsdag blir det Stockholms-trip med Coldplay-konserten som höjdpunkt! wiiiie!

Marika

Röd-gul trumpetsvamp,

Igår var det ju som bekant dags för Linnéa-dag. Vi packade ryggsäcken full av goda frallor och termosar med ekströms nyponsoppa. Sedan var det bara att dra på sig galonisarna och ta svampkorgen i handen för här skulle det plockas svamp. Vi begav oss till den Hoffmanska släktens svamp-guldgruva. Det blev en hel del kantareller och några taggsvampar, men mestadels röd-gul trumpetsvamp.
Väl hemma bytte vi galonisar till ridbyxor och satte iväg till stallet för en tur på hästryggen, så mysigt så i det fina höstvädret.
På kvällen skulle svampen rensas. Jag hade innan sagt att frågan var om jag hade tålamod till att plocka svamp. Detta visade sig inte vara något problem, det gick som en dans på rosor, men att resa den, fy faan!

Idag har jag varit bra. Jag har pluggat massa matte och nu ikväll var jag inne en sväng på Atlantica för att träna step. Tror inte det finns något roligare att träna! Hur kul som helst.

Marika

Alingsås,

Vitt blev till svart. Ja, detta skulle ju vara en lugn, vit helg. Men icke då! Alldeles för lättövertalad var jag då Totte bjöd till fest. Så igår då jag jobbat klart, styrdes kosan mot Alingsås. Sanna, Sofie och Ted kom också upp till Björnbärsstigen för lite förkrök med drinkinggames och annat kul. Sedan bar det av ner till hotellet, där det dök upp en hel del bekanta ansikten... Blev en riktigt lyckad kväll.
Idag startade dagen riktigt bra med frukostbuffé à la Annica, den sitter aldrig fel kan jag lova. Och sedan blev det att seeeeega sig på soffan med TV-tittande och guitar hero. Och efter det den långa vägen hem...

Imorgon är det dags för Linnéa-dag igen! Något som heller aldrig sitter fel!




Marika


Wish I could turn back time...

 Mm idag för ett år sedan satt jag och Linnéa på planet mot Sydney och vårt livs resa. Två oskyldiga små tjejer skulle ut i stora världen och inte kunde vi för fem öre lista ut att det skulle bli som det blev, att det skulle bli så bra som det blev. Att resan skulle innehålla så sjukt mycket fina minnen, galna minen, underbara nyfunna vänner och ja, helt oförglömliga saker!

                                    

En bild säger mer än tusen ord....

Älskar Er alla så sjukt mycket, helt galet va underbart kul vi hade tillsammans!

Marika

Sekten,

Idag var delar av sekten inne och handlade, vilket osökt fick mig att tänka på diskutionen under lunchrusningen i PAs personalrum för en vecka, eller två, sedan:

Den ena chefen ger på förslag att vi lika gärna skulle kunna bo på jobbet med tanke på hur mycket alla jobbat under sommarn osv. Att man skulle kunna fylla konferensrummet med britsar till var och en, vårt sovrum vill säga.
Och mat, ja det skulle ju inte vara ett problem med tanke på att vi har en hela affär att äta ifrån. För ja, det här skulle bli en sekt, som skulle leva som om de var instängda i BB-huset, fast det istället var i ICA Kvatum-butiken.
Någon ger en kommentar om att vi nog inte skulle kunna hålla sams. Det tror i och för säg inte jag heller, men ja det skulle helt enkelt lösa sig!
Sen var det ju det här med fortplantningen också. Hela PA:s-personalen skulle ju inte kunna ifrånsäga sig denna livsviktiga fråga. MEN(!) vi har ju faktiskt två gifta par på jobbet, så det låg ju inget problem i det heller, om det inte vore för att den ena frun tyckte att hon hade gjort sitt med tre stycken i skaran.

Undrar om chefen som förde det hela på tal tjuvlyssnat när jag och Linnéa stått och viskat bakom ryggen på människorna från den riktiga sekten....



Marika

Wolf Creek

Efter lite jobb igår tog jag gasen i bott med min lilla pärla ut till Broddetorp. Jag och Linnéa red, vilket ju kan diskuteras hur det gick och sedan skulle vi se på film: Wolf Creek. Detta är en film om backpackers i den australiensiska outbacken och om hur dom får problem med deras bil och blir hjälpta av en snäll outback-aussie. Dessvärre visare han sig senare vara det värsta psyco du kan tänka dig.
Imorses satte sig Linnéa för att googla lite ang. filmen då den skulle vara baserad på sanna händelser. Vi inser då att till skillnad från filmen, så utspelade sig en av de riktiga händelserna sig längs Stuart Highway, vid en plats som heter Barrow Creek. Det var där vi på väg norrut stannade för att tanka och på vägen söderut stannade för att byta om och fota den gamla telegrafstationen....

Tur vi inte hört talas om filmen och de riktiga fallen tidigare...



Marika

RSS 2.0