Vart tog Liam vägen?

Tog tåget ner till Göteborg med Linnéa igår och tog vagnen ut till Jonne för att vina lite innan det var dags för konserten.
Vi trodde inte konserten skulle börja förrän tidigast nio så vi drog dit först runt halv nio och vi hann mer eller mindre bara in innan de satte igång att spela. Flax!
Går ju inte jämföra med Coldplay direkt, men det var grymt i alla fall! Champagne Supernova, Wonderwall och Don't Look Back In Anger var riktigt sköna.
Kvällens eviga frågetecken var vart Liam Gallagher höll hus? Han vinglade för det mesta in och ut från scenen och sjöng så mycket han kände för av varje låt. Om han gik ut för att fylla på alkoholdepåerna eller för att dra en lina ska vi låta vara osagt!

Nu drar vi till fjällen,

Marika


Helg,

tidigt i fredags morses tog jag tåget ner till Göteborg för frukost med Veronica på espresso house. Mys på den!
Sen blev det lite shopping: en skidjacka, lite smink och ett armband.
Åkte sedan till Alingsås där Annika plockade upp mig på stationen och vi åkte förbi elgiganten på hemvägen. Köpte ju en mobil innan jul någon gång, som var fel på vid köpet, lämnade in den på reparation och fick tillbaka den efter tre och en halv vecka(!), Och tror ni inte det är fel på den ändå?
Sedan åkte vi hem till Björnbärsstigen och Annika gjorde naglar på mig. Fick även chans och träffa Totte lite, vilket inte satt fel!

Igår var det jobb, lite plugg och förberedelser inför veckan.
Nu ska mamma strax köra mig till tåget i Herrljunga, ska ner till Jonne och förkröka lite innan Oasis konserten! Lär bli grymt!

Historien med mobilen är för övrigt inte slut, fick en ny när vi var på elgiganten och det är fel på den!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helt osannolikt!

Marika


Fullspäckat schema,

Mm idag har allt verkligen gått med full fart! Upp imorses och iväg till jobbet för att jobba 10.30-16. Sedan bar det hem för att göra en tårta, eller ja, allt utom garnityren, så den blir saftig och god! Ringde mormor och fick detaljer för tårtbakande igår så allt blir bra!; ) Orsaken till att baka tårta är att jag trilla av på ridlektionen förra veckan, så därför skall jag bjuda resten av gruppen imorgon! (regler ni vet!)
Sedan bar det in till stan igen och ett pass step innan det var dags för igenridning. Hoppning! Och ja, jag var nervös, eftersom det gick sådär sist, men idag gick det galant, så det var skönt!


Imorrn blir det också massa farande och flängande, men ja, snart är det ju semester....

Marika

Äntligen,

imorses tog jag tåget ner till Göteborg för att träffa Malin. Har inte setts sen jag var på hennes studentmottagning i juni förra året! Eftersom jag varit i Australien och hon i Santa Barbara har vi helt enkelt inte haft möjlighet att ses, men nu äntligen så! Hon är hemma på jullov, och åker tillbaka imorgon, men en liten lunch hanns i alla fall med! Verkligen kanonkul, hade massor att uppdatera varann om!

Marika

Vissa saker tror man inte ska hända sig själv eller folk i sin omgivning, men nu har vi fått det motbevisat...


Tänker på dig och försöker förstå...

Marika

Trasdockor, rävar och galna lärare,

sitter nu ihopkrupen under täcket i min säng med laptopen, go musik och en stor kopp te. Pustar ut över att veckan snart är slut...

Började veckan med nya kursstarter och med ett försök till att ta tag i allt igen. Men det är bara så att det är ofantligt tråkigt. Har hur som fixat lite böcker och i torsdag satt jag och Andreas med en ekonomiuppgift i typ tio timmar (kanske inte jobba så seriöst hela tiden direkt!). Värsta högskoleinlämningen känns det som, definitivt inte något som man gjorde på gymnasiet. Kändes minst sagt hopplöst men efter att vi kommit igång lite ser det ut som om man skulle kunna få ihop något hyfsat vettigt.

Ifredags var det återigen för ridning och min favoritgren hoppning stod på schemat. Skulle få äran att rida en av mina favoriter också. Piggelinen Bork! Dessvärre var han lite väl piggelin. Var skraj varenda sekund mer eller mindre och till slut ramlade jag av! Givetvis hade Linnéa varit gullig och tagit sig dit för att kika på mig för första gången, var inte mycket till hoppning hon fick där inte! Kände mig som en trasdocka nästintill hela lektionen!

På jobbet idag ringde mamma och berätta att hon och pappa låg hemma i maginfluensa!!! Stackarna! De stod nämligen och lagade kalkon i fem timmar igår kväll för de skulle ha gäster idag och så blir de sjuka... Hur som skurar jag toaletten var gång jag går dit nu för jag tänker bannemej inte bli sjuk!

Ikväll var jag på mingan med Lovisa och Klara. Riktigt mysigt hade vi och åt jättegod kyckling med pesto och svamprisotto - att rekommendera! Mötet på mingus började inte så bra dock... här ska ni få höra:

Jag hämtade upp Klara på vägen. Så vi åkte till Mingan och satte oss för att vänta på Lovisa, som efter en stund ringer Klara och jag förstår att något gått snett. Hon har krockat med något. Troligen en räv. Vars huvud hon tror fastnat vid däcket och låter en massa när hon kör. Vi åker dit och det visar sig att en lampa lossnat och hänger ner en bit i bara kablarna och slår mot bilen när hon kör. Inget rävhuvud där inte!
Vi åker till räven och konstaterar att den är död. Skönt det, för ingen var så pigg på att slå ihjäl den, om så inte vore fallet! Men räven måste ju bort, den kan ju inte ligga mitt i körbanan. Ingen av oss kan numret till polisen och det kändes inte rätt att ringa 112, så vi ringde hem till Carro där pappa polis Stefan svarar och ger oss numret till polisen. Vilket visar sig vara fel nummer(?). Efter att vi velat lite fram och tillbaka beslutar vi att använda oss av handskarna som låg i min bil, Lovisa skulle ta ena och jag andra och så skulle vi gemensamt dra räven av vägen.
Sagt och gjort! Vi kör och parkerar mitt på landsvägen framför räven och sätter på varningsblinkersen och hoppar ut för att dra undan den. Givetvis ballar Lovisa ur och hoppar jämfota och tjuter, så det slutar med att jag  SJÄLV drar rävjäkeln i svansen tills den hamnade i diket. Får rysningar i hela kroppen då jag tänker på det, men lite stolt är jag ändå... Att jag vågade!
Lovisa har inte alltid den bästa turen var gäller bilar, men som tur är alltid tur i otuen! :)

Imorrn blir det jobb igen, har varit massa i veckan och blir en hel del nästa med! Imorrn är det tredje dan på raken av fem! Känns hårt, då det inte är ofta det är så! ; )
 
Marika

Me and my girls,

i lördags vart det lite jobb under förmiddagen, sedan hämtade jag upp Klara och Andreas på hemvägen. Väl hemma, dit Linnéa också kom lite senare, gjorde vi oss iordning, käka tacos, spelade guitar hero mm. innan mor min körde in oss till Carro. Lotte och Lovisa var också där och det blev riktigt kul förkrök med brudarna innan vi drog till ett folktomt terrassen. Vi shakade en hel del helt själva på dansgolvet innan lite mer folk anlände. Var inte värsta draget direkt, men vi hade det kalas!





Efter att jag och Linnéa slappat framför soffan och varit på långpromenad med Figo i blåsten, åkte vi til Skövde med min familj för att se Australia. En mycket bra film vill jag lova!

Marika

 

A year ago,

Ja, den 7e januari för ett år sedan kan väl kallas en av de galnaste nätterna i mitt liv. Men som alltid är ju givetvis Pride of Airlie ett undantag, ALLTID!!!! ; )

Hur som så bodde vi nu mer hos Karin och Annie tillsammans med deras knarkande irländarsambos. Dagen började med ett förmiddagsskift på technicolor. Förmiddagsskiftet hade jämfört med eftermiddagsskiftet en fördel: "vietnamkriget". Denna skiftledare som var väldigt macho och ansågs av vissa vara en riktig bad boy. Inga namn nämnda men av några svenska tjejer kan vi ju säga. Så efter att ha lytt order från ögongodiset till boss, promenerade vi hemåt. Där började förkrökandet snart och stämningen var på topp. Detta var bara en av alla kvällar på den sju dagar långa partyveckan, mer känd som avskedsveckan.


Hur som! Det blev några liter goon denna kväll, och i och med att vi flörtat till oss managern på favoritstället Scubar, blev det x antal drinkar under kvällens gång. Gratis dessutom! Efter goonet hade vi ju redan glömt att vi faktiskt skulle jobba morgonen efter...

På natten, efter att vi hängt kvar på scubar någon timme efter stägning, och dessutom blivit ägare till varsina scubar-kepsar samt tzirths, blev det ett besök på donken på George St. Sedan gick vi de fyrtio minuterna det tog ut till Waterloo. Gick i säng 05:10 och upp 05:20 för att pysa iväg till jobbet. Blev frulle på donken på vägen.

Fulla var vi fortfarande och in till linen i våra fina scubar-tröjor för att ställa oss och sätta i skivor i cd-fodralen! Ni kan ju tänka er hur det gick! Line-tanten trodde vi var nybörjare och försökte förklara hur man skulle göra! Hjälpte inte direkt när bandet rullade framåt liksom bakåt och i sidled!
Och ja, det var vår sista dag så vi kunde med! haha


Kvällen var minst sagt galen och en sjuhelsikes bra avslutning på sydney-vistelsen!

Marika

Jackpot,

jodå, 2009 har börjat helt ok.

På nyårsdan skulle Linnéas far, syster och morbror ta en sväng om med långskrillorna på Hornborgasjön och de övertalade oss att följa med. Och det ångra vi inte, för gud så mysigt det var där vi sparka omkring på sparken!



Fredagen skulle bjuda på jobb 7.45-14, blev tillfrågad att gå över till 21.15 och kände att jag inte ville tacka nej utan ställde upp och gick heldag! Lite väl lång dag, men det funka!

Igår jobbade jag lite under förmiddagen. Eftersom min bil krånglat de senaste dagarna (antagligen för det fattas olja i den!) var mamma snäll och lät mig låna hennes. Då min tur med bilar varit si sådär det senaste, krånglar det givetvis denna gång med! Instrumentpanelen blinkade och sa att det var fel på allt i hela bilen, så jag stannande och dum som jag är stänger jag av bilen! Tror ni jag får igång den sen? Inte då! Ringde runt till halva stans befolkning och fick till slut tag på Filip, som var gullig och kom och hjälpte mig att få igång den igen mha startkablar! Tusen, tusen tack! Så gulligt så!
Efter denna lilla incident åkte jag hem en sväng och sen in till stan igen för lite mys med Klara, Ida och Carro hos Lotte. Vi drack te, åt paj och hade tjejsnack. Verkligen såå mysigt!



Idag blev det äntligen gjort! Mor och jag åkte till Götene för att hälsa på Jackpot. Jackpot är min lilla ponny jag fick när jag fyllde fem, fast som jag sålde för tre år sedan. Var första gången jag hälsade på honom: hade glömt hur liten, tjock, ullig och alldeles urcharmig han är! Han har kommit till värsta bra stället med så det var kanon!





Marika

Happy New Year,

Nyårsafton 2007 började med att fyra glada flickor vaknade upp i lägenheten på Lachlan St i Sydney. Picknikkorgen fylldes med champagne, jordgubbar, frallor och andra godsaker. Sedan togs flippisarna på och efter en promenad kom vi fram till Centennial Park där vi avnjöt en god champagnefrukost i solskenet! Helt ljuvligt. Sedan pyste vi hem och lockade hår, målade naglar och tog på oss partyblåsorna för att åka på husfest i Bondi Beach. Där, på taket med utsikt över hela Bondi, skålades det för fullt och beskådades enorma fyrverkerier. Efter en taxiresa in till Circular Quay skålade vi sedan in 2008 bland tusentals människor och massa storslagna fyrverkerier från Harbour Bridge och Operahuset, såväl som från skyskraporna! En riktigt lyckad nyårsafton var det!


Ett år har gått sedan dess. 2008 var ett år som inte kunde börjat bättre än det gjorde. Första en och en halv veckan var det fest var dag, det var ju avslutningen på sydney-vistelsen, vilket behövdes avslutas på ett värdigt sätt. Sedan bar det av till Nya Zeeland för mig där det väntade bungyjump, skydiving och andra galna upptåg! Fiji. Surfcamp. Dans på borden i Byron Bay. Fraser Island. Fruktplockning. Pride of Airlie. Krokodilsafaris. Busstur till outbacken på 200mil. Och Sydney-weekend. Och HongKong var det som följde de fem kommande månaderna, innan det var dags att bege sig hemåt till kallare bredgrader. Självklart var det kul att komma hem och träffa alla igen, men ganska så snabbt insåg man hur mycket man redan längta tillbaka!
Men livet måste gå vidare så det har blivit lite knegande på PAs, uppläsande av lite betyg och andra saker som känns ganska så meningslösa. Några höjdpunkter har det dock varit! Kräftskivan som blev succé,  den grymma Coldplay-konserten och Stockholmsweekenden till exempel.

Och ja, igår var det ju dags att ta farväl av 2008. Detta gjodes genom att jag och Linnéa red en ritt på förmiddagen, vilket var svinkallt men väldigt mysigt. Sedan förberedde vi allt inför kvällens middag. Det var jättekul att träffa alla igen och det blev mycket minnen återuppepade, skratt, god mat, singstar och tolvslagsskålande med fyrverkerier! Alldeles lagom!


2009. Känns lite jobbigt. Jag menar i år ska jag fylla 21. TJUGOETT!!!! Börjar redan bli gammal ju. En massa viktiga beslut kommer vara tvugna att fattas och jag tänker börja plugga och ja herregud! Vart ska detta sluta?

Nytt år och nya förhoppningar!

Marika

 

Merry christmas,

julaftons morgon började med grötfrukost med familjen. Sedan gasade jag ut till Broddetorp och Ica tranan för att hälsa på Linnéa. Den stackarn fick jobba! Saknade förra julen en del kan jag lova, så det minsta jag kunde göra för att få det minsta likt var att få träffa Linnéa och ge henne en ordentlig julkram!

Svängde in hemma och plockade upp familjen och styrde kosan till mormor och morfar. Där var det knytkalas och lite mys med släkten innan vi åkte hem och kikade på kalle!
Sedan var det dags att flänga vidare ner till Alingsås och andra sidan släkten! Där fick vi ett riktigt, riktigt gott julbord, god snaps och fint vin innan det var dags för klapputdelning! Tomten kom dessvärre inte men klapparna fick vi ju så vi var glada!; ) Blev en ny iPod, parfym, champagne, smink, böcker, smycken mm. Jättenöjd!

Efter en lång och skön sovmorgon tog jag, pappa och figo en långpromenad i skogen, verkligen jättemysigt! Sen kom Linnéa och det blev dags att förbereda sig för utgången vi båda så länge sett framemot. Pga lite missförstånd var han vi skulle på förfest hos helt plötsligt i sälen så det blev lite rörigt med det. Men det hela slutade med att vi åkte till Tommy och förkrökade med Linnéas barndomskompisar. Jättetrevligt, blev dock lite väl mycket och minnesluckorna allt för många! Önskar vissa saker varit annorlunda men whatever så att säga....



Annandagen blev en lång och seg dag i sängen, så mycket längre kom vi inte!

I know exactly what I want, but how do I get it? Seems impossible!

Marika

RSS 2.0