27 februari 2009,

igår slappade jag hela förmiddagen för att sedan dra ner till Alingsås på eftermiddagen. Gick en sväng på stan där och åkte sedan till Björnbärsstigen för att fixa naglar. Totte & Jocke kom hem och det blev, troligen den godaste "svensk-balkan pizzan" som finns, nämligen kebabpizza från pizzeria Milano! Mums mums!
Idag tränade jag step på morgonen. Alla var dock 50+ så kan lova att koreografin var minst sagt lätt, men inte så värst mycket mindre svettigt för det inte.
Nu måste ja dessvärre plugga lite, sen blir det ridning!

Marika

It's my lucky day,

Idag skulle jag besiktiga min lilla pärla. Var aningen nervös då mamma gett mig de uppiggande orden "du får räkna med ombesiktning" i morses, då jag checkade om hon hade varit snäll och kollat allt åt mig!
Väl där ber snubben mig sätta på halvljuset. Jag sätter på vad jag tror är halvljus, men oops! tändningen ska ju vara på också, vilket han får säga till mig... (Detaljer!)
Han ber mig även öppna motorhuven. Problemet är att jag inte vet hur jag gör.... Mor min brukar hjälpa mig att fixa sådana saker som fixas där under så ja, jag var helt enkelt inte bekant med var spaken sitter. Han visar mig ordentligt vart den sitter och hur jag ska dra i den för att jag ska kunna fylla på spolarvätska etc. själv i fortsättningen! Den andra besiktningskillen ropar lite hånande: "så du har lektion där borta!". Jaja det var väl kul att jag kunde roa dom...

Jag vet inte vad det är som gett mig sådan tur idag men bilen gick igen! UTAN EN ENDA ANMÄRKNING!!!!!!!! Med omdömet:
 
"Den är ju inte så jäkla fin, men bra är den. Bromsar och annat viktigt är tom riktigt bra!"

Så jag kan känna mig trygg i min lilla blixt! Var nog lika lycklig över att den gick igenom idag som jag var när jag själv fick körkort! haha
Pappas fråga när han fick höra att den gått igen var hur mycket jag hade flörtat med besiktningskillen för att få igenom den... dom detaljerna får dock utebli från detta inlägg! ; )

Nu har min bror äntligen fixat andra säsongen av Greys till mig.

Marika


Galant,

japp det var så provet gick idag! Gött.
Så därför unnade jag mig två böcker på bokrean!:)
Pluggandet var dock inte klart efter provet. Jobbar på med ekonomi, cittaslow och grejer så gott det går. Vill bli klar snart, plus att jag får pengar för det, om jag hinner klart med de tre kurser jag håller på med nu innan slutet april!


Marika

Trött,

ja, nu är jag verkligen trött på det här....


Marika

Spontant&Händelserikt,

minst sagt!

Igår skulle Lovisa och Andreas komma till mig för att kika på melodifestivalen, kika på film och käka pizza och massa godis typ. Riktig degarkväll var planerat!  Men efter att jag slutat jobba hör de av sig minst en gång i halvtimmen för att övertala mig att det skulle bli utgång. Jag var inte så sugen så sa bestämt nej. Kvart i åtta ringer det på dörren och de anländer och hurrar att vi ska parta ikväll...
Efter mycket övertalningsförsök lyckades de! Vi gjorde oss snabbt iordning o hävde i oss en flaska vin fortare än kvickt. Vi beslutade oss alltså för utgång ca 21.15 så det var ju bråttom!
In till stan för att plocka upp Carro och stressade som vi var slutade det bomstopp i en mittrefug! Det var totalt glashalt och inte så mycket vi kunde göra då bilen bara gled. Tack gode gud var det inte jag som körde! Till slut kom några välvuxna fordonsgrabbar förbi och mer eller mindre lyfte bort bilen åt oss...
Vi hade redan då bestämt oss för att skippa utgången. Men eftersom Lovisas bil var trasig ville hon dränka sorgerna med lite alkohol och dans, för att bli glad igen! Så när hennes föräldrar anländer, tre minuter innan tåget går, blev det full fart ner till stationen och in på tåget i sista sekund.
Blev husaren i skövde. Hade faktiskt riktigt kul!
Att gå runt i massa snö i pumps var dock mindre lyckat!






Idag har det slappats en hel del på soffan och så har jag och Klara varit ute och gått en sväng. Var ute i nästan två timmar för att prata om allt och alla! Härligt härligt!

Marika

En helt ok dag,

Igår försökte jag plugga hela dagen, med betoning på försökte! På kvällen blev det core på atlantica, följt av lite mys med Linnéa på Nouveau!
Eftersom jag hade dålig självdiciplin igår vad gällde pluggandet fick jag gå upp tidigt imorses för att läsa ut boken jag skulle redovisa kl.13. Men redovisningen gick kalas, Lovisa var i samma redovisningsgrupp och det gick bra för henne med. Så vi "firade" med lite sen lunch på donkelini!
Ikväll blev det äntligen step! Andra gången på body stepen och idag funkade det riktigt fint. Börjar gilla't!


Marika




 

Snooooooooooozing,

tårtan i söndags var god.
Igår var det plugg för hela slanten och sedan var jag hos Andreas och kikade på film och åt popcorn på kvällen. Såg barnhemmet, som vi hört skulle vara riktigt läskig och bra, men vi tyckte nog inte det var någon höjdare direkt...

barnhemmet

Idag jobbade jag lite men mådde dåligt när jag slutade, så åkte hem för att vila lite. Hade satt på mobilalarmet för att vakna i tid till stepen jag bokat in mig på. Vet att jag stänger av alarmet när det ringer, men somnar om och vaknar 45minuter senare(!) och där hade vi missat den träningen!
Problemet är att jag är helt facinerad över uppfinningen att snooza. Verkligen en superb uppfinning! Utan att få snooza i si sådär en halvtimma, kan jag bli lite kinkig! Och min nya mobil har inte snoozning.
Mamma insåg problemet i det hela när jag hade försovit mig från träningen, så hon leta fram min instruktionsbok och hade sedan en genomgång med mig hur man gör! Det fanns tydligen snoozfunktion på den! Tur är väl det!

Istället för träningen har jag varit duktig och suttit uppe och pluggat en massa, men nu blir det till att krypa ner i sängen! Och ja, imorrn ska jag snooza lääääänge! ; )

Marika

Chill,

Chillet hos Linnéa var lika great som det brukar. Satt mest och pratade en massa! Det roliga är att vi kan komma in på de mest udda, underliga samtalsämnen och sedan prata om det hur länge som helst. Till och med lillasyster Amanda kom och påpekade detta....
Fick börja tidigare än planerat i lördags, 7.45 istället för 10. Så det var mindre kul, men timmarna rusade på som bara den. Skönt!
Sen blev det till att snabbt göra sig iordning för att åka ner till Alingsås med familjen. Vi var på stures och bowlade. Jag kom nog sist liksom förra gången, men med tre strikar och flera spares så hoppade jag jämfota och skrek högt och var nog helt enkelt stoltast av alla! haha Tilläggas bör att den här bowlingtraditionen Larssons och Magnussons satt igång med påbörjades då jag var i Australien, så det är helt klart därför jag får lite sämre resultat! Jag menar, de har ju tränat mer helt enkelt!
Sen blev det chill hemma på Björnbärsstigen med god mat och vin, samt lite melodifestival!

Nu ska jag ner till Alingsås. Ja, IGEN! Himla flängande måste jag säga! Men kusin Greta fyller trettio imorgon, så det vankas kalas och tårta vill man ju inte missa!

Marika

Fredagen den trettonde,

tro det eller ej men det gick ganska bra att ta sig upp imorses faktiskt.
Jobbet idag var helt ok, bortsett från en gubbe som blev kinkig då jag började mata på lite varor på bandets början då han hade fyra kvar längst ner! Att han inte kunde säga det till mig heller utan stå och skrika på damen jämte gjorde mig än mer irriterad! Sedan råkade jag göra sönder en ölburk med, kunden med ölburken säger att det ser ut som jag varit med om det förr då jag skötte det hela rutinerat! Där stod jag nersprutad i öl med ett leende på läpparna och höll med...
Sen var det en gullig tant och handla med! Hon berättade att dom förr i tiden haft tävlingar med de snabbaste kassörskorna och att hon tyckte att man skulle börja ha sådana igen så att jag som var så duktig kunde få vara med! haha, ibland är dom gulliga dom små pensionärerna!
Ja det var en händelserik dag på PAs det! ;)
Nää nu får jag skynda mig till ridningen! Sedan Linnéa. Som planerat!

Marika

Jobb,

Idag har det varit jobb hela dagen lång! 10-20 och ja, idag var det riktigt segt! Och det värsta är att jag ska upp tidigt imorgon bitti för att börja jobba 7.45! Det bästa var att jag skulle kolla om jag skulle börja 7.45 eller 9.15 när jag kom hem, men givetvis hade jag skrivit olika i almenackorna, så det var bara att ringa och fråga! Två minuter innan stängning! Illa! Hahaha
Men så snart det är färdig jobbat imorrn har jag ju eftermiddagen och kvällen fri! Om planerna håller blir det ridning och Linnéa-tid!
Photo of Peanut M&M'S® candies
Mitt favoritgodis har kommit till Sverige! Wihooo!

Marika

Fest fest fest



Igår var det som bekant dags för fest. Det blev förkrök hemma hos mig med lite melodifestivalen, drinkinggames och annat skoj. Farsgubben min bjöd alla på gammeldansk och var med på drinkinggames. Fick instruktioner på imorses att jag får lova att aldrig mer lura med honom på något sånt då han hade mått ganska så dåligt hela natten och morgonen efter all sprit! Inte lätt att bli gammal inte! ; )
Terran var helt ok igår. Lite dåligt med folk dock.

   


Idag har jag bara slöat på soffan och kikat på SATC. Imorrn blir det lite plugg och jobb.

Marika

Övertid,

Igår var det lite jobb. Dessvärre blev fyra korta, sköna timmar till nio långa! Men det gick helt OK hur som.
Så när jag slutat hann jag bara dra hem och byta om snabbt innan jag skulle vara i stan igen. Andreas, Lovisa och jag käkade plättar, spelade spel och åkte pulka!
Imorses var jag inne i stan och gjorde muntlig redovisning på den skriftliga jag skickade in i tisdags. Kändes som det gick förfärligt, men vi får väl se när resultatet kommer! Efter redovisningen drog jag och Andreas till systemet och shoppade vin, för imorrn är det fest fest fest!
Stannade till hos pappa med för att luncha. Vår kära thaivagn har äntligen öppnat igen!!!!
Nu måste jag städa lite...

Marika

Higher,

Har precis kommit hem från Alingsås. Åkte främst ner för att fixa med min telefon, förhoppningsvis för sista gången! Nu blev det faktiskt en samsung. Mina kusiner sa nämligen till mig på jul att det är det som är bäst, så efter att bara ha haft sony ericson (bortsett från debuten med en 3310!) så testar vi nu det här istället!

En sväng på stan hanns med och en väska blev inhandlad.
Något lustigt som hände var att en liten kille, typ 12, kom fram och frågade om han kunde få en kram av mig. Självklart sa jag och gav pojkstackarn en kram! Jag kan lova att det första jag gjorde var att jag stack in till första bästa spegel i butiken för att se att han inte busat. Men inget fuffens där inte! Vilket gjorde det hela än mer weird...

Åkte sedan en snabbis ut och hälsade på farmor innan vi svängde upp på Björnbärsstigen där det blev god mat innan Annika fixade till mina naglar! De tålde inte riktigt mitt snowboardåkande..... Men nu så är de grymt snygga igen!


Marika

Puh,

jag efter hemkomsten har allt varit lite halvstressigt! Har nämligen jobbat med ett hemprov i ekonomi som ska vara inskickat innan midnatt idag. Med en timma till deadline har jag nu precis fått iväg det! Vilken lättnad!
Förutom allt plugg hann jag klippa mig igår morses med. Lite annorlunda blev det denna gång, men jag är nöjd.

Nu ska jag krypa ner i sängen! God natt!

Marika

Vem vill inte ha en liftvakt?

Och på ett litet ögonblick hade helt plötsligt en hel vecka i Sälen passerat. Och ja, det blev en kanonvecka:


Måndag - Dagens stora utmaning var helt klart att få in all packning i bilen. Vi tryckte och tryckte och trots att bilen var full redan innan vi kommit ut till Broddetorp för att plocka upp Linnéa och hennes packning, så fick vi på något sätt in hennes grejer med och så bar det av! Allt gick fint tyckte vi, men när det stod att vi bara var tre mil från Örebro blev vi lite oroliga! Det var ju till Karlstad vi skulle! Men, men detaljer säger vi! Det blev ju ett trevligt lunchstopp i Örebro istället så varför klaga? Så efter denna "genväg" fortsatte vi och hann upp till vår stuga i hyfsad tid.
Blev bara ett problem till längs sista biten! Vi skulle nämligen till stuga 12 och vi antog liksom att det var den som var kolsvart, men nycklarna passade dessvärre inte, så vi tog grannstugan istället, och ja det var ju visst den som var nummer 12! ; ) Hoppas de i nummer 10 förstår att de är vilsna stughyrare som irrat runt vid deras entre och inga tjuvar eller så!


Tisdag - vi hade ju fått den klockrena idén att hyra snowboards! Inte det lättaste direkt. Linnéa ramlade ganska tidigt och slog i svanskotan och fick åka hem, så de stackars kidsen fick stå ut med att åka med mig hela eftermiddagen! Men kul vart det!


Onsdag - snowboard igen! Gick lite lättare idag, kan berott på ögongodiset vi hade, dvs. liftvakterna i barnbacken! Vi lämnade inte barnbacken den dan inte! ; ) Testade på afterskin i Hundfjället, ganska lugn tillställning! Men vi kunde i allla fall konstatera att varm choklad med baileys är mer än gott!


Torsdag - Linnéas familj kom upp igår kväll och hade med sig skidor. Så nu blev snowboardsen utbytta mot dessa. Linnéa var överlycklig över att få åka skidor, då hon inte uppskattade snowboarden allt för mycket, medan jag saknade min snowboard!
När vi var nöjda med skidåkning för den dagen blev det afterski i Tandådalen. Och för inte er som vet det så var jag antagligen den största FameFactory-tönten som fanns när jag var fjorton! Och tror ni inte att när vi kommer in på puben att det är två gamla famefactory-deltagare som uppträder! Blev som fjorton igen! Bra drag minst sagt!


Fredag - skidåkning i Lindvallen. Bra men ruskigt kallt! Carro och Jenny joinade också vår skidåkning vilket var grymt. Träffade Carro då vi var ute på den omtalade Pride of Airlie-seglingen för ett år sedan, så det var verkligen kul att ses igen!
Under skidåkningen fick jag helt plötsligt syn på ett bekant ansikte i backen: Amanda Gustafsson. Hon och Therese var uppe på en spontan weekend. Lite lustigt!
Afterski med riktigt bra drag och mestadels fulla medelålders människor!

En lustig grej som hände då vi gick från afterskin:

En kille i trettioårs-åldern går förbi mig, och i samma ögonblick han passerar säger han "hej". Jag hälsar tillbaka och hör hur han bakom ryggen på mig utbrister "Men det var ju Sanna Kallur ju". Chockad över att höra detta IGEN(!) ropar jag på Linnéa och vi börjar prata med snubben. Han tittar på Linnéa och säger "Ja och då måste ju du vara Jenny!". Han ber oss sedan göra high5 med honom och berättar hur sjukt lika han tycker vi är systrarna Kallur, förutom att våra lår är lite mindre än deras!
hahaha
Jag menar! Hur många gånger har vi inte hört detta nu? Jobbar för fullt på en strategi över hur vi skall utnyttja detta!

Efter afterskin åkte vi hem och gjorde oss iordning och drog sedan till Carros hus i Högfjället för att förkröka. Blev aussie i massor: bilder, minnen, musik och drinkinggames!
Sedan var det HC som gällde. Och vem kunde annat än att trivas som fisken i vattnet då det mer eller mindre bara var killar där?
Stötte på en kille som visade sig vara DJ på terrassen ibland, så vi har blivit lovade att få vilken musik vi vill spelad i fortsättningen!


Lördag - kom ut i backen ganska sent då vi var aningen sega. Lite skidåkning orkades med i det svinkalla vädret. Blev lite bastubadande och mys på kvällen.

Idag bar det hem, via Karlstad och inte Örebro.
Hann tom få i oss en subba i Karlstad, vilket ju aldrig sitter fel!


Marika

RSS 2.0